search.noResults

search.searching

note.createNoteMessage

search.noResults

search.searching

orderForm.title

orderForm.productCode
orderForm.description
orderForm.quantity
orderForm.itemPrice
orderForm.price
orderForm.totalPrice
orderForm.deliveryDetails.billingAddress
orderForm.deliveryDetails.deliveryAddress
orderForm.noItems
LIFE BY LEXUS 34


5


wind and weather.” Fisherhaven can be quite blustery, so the southern side of the house had to be more sheltered than the north. “We moved the house slightly off axis to try to block off the wind and create sheltered outdoor areas,” says Nel. Inside, the pared-back design reprises the


Scandinavian simplicity of the exterior. The clean, crisp white and bleached wooden palette, coupled with an almost industrial stainless steel kitchen, offers “just what you need”, as Nel puts it. The restraint keeps it relaxed and unfussy, as you’d hope a seaside escape home would be. “The space is easy to relax in; there’s nothing superfluous.” Vivid pops of colour introduce a light-hearted, summery atmosphere, but it’s utterly unforced. “The wooden flooring is actually shutter-ply sheeting that we cut into floorboards,” he explains. “Varnishing it is cost-effective, but also adds an organic, earthy element and it’s light, which suits a holiday house.” The result, as Nel’s return visits attest, is


indeed calm, easy and relaxing. And while the house’s façade is just the right combination


of eye-catching and understated, it marks an exciting new direction for holiday homes in similar locations – sleek, refreshingly modern design, quick to erect, easy to suit to its landscape and context, and touching the earth lightly. • Visit: www.inizio.co.za


SUSTAINABILITY FEATURES The entire house is lifted off the earth and sits


on small pad foundations to disturb the soil as little as possible. The structure’s factory- manufactured and produces a lot less wastage. When assembled on site, it also produces less dust and noise pollution. There’s a recycled content in the materials and the entire house can be recycled, if necessary. After removal from the site, nothing would be left behind. Internally, very effective insulation is used


that requires a lot less energy to cool down and heat up. Double-glazing was used on all the windows and doors for both heat gain and loss control, while also helping to keep out noise. LED lighting was used throughout.


5. Philip and Lisa Nel at the Fisherhaven lagoon, which is surrounded by coastal fynbos vegetation. 6. The kitchen is almost industrial in its simplicity, taking its cue from the steel finishes of the appliances.


Page 1  |  Page 2  |  Page 3  |  Page 4  |  Page 5  |  Page 6  |  Page 7  |  Page 8  |  Page 9  |  Page 10  |  Page 11  |  Page 12  |  Page 13  |  Page 14  |  Page 15  |  Page 16  |  Page 17  |  Page 18  |  Page 19  |  Page 20  |  Page 21  |  Page 22  |  Page 23  |  Page 24  |  Page 25  |  Page 26  |  Page 27  |  Page 28  |  Page 29  |  Page 30  |  Page 31  |  Page 32  |  Page 33  |  Page 34  |  Page 35  |  Page 36  |  Page 37  |  Page 38  |  Page 39  |  Page 40  |  Page 41  |  Page 42  |  Page 43  |  Page 44  |  Page 45  |  Page 46  |  Page 47  |  Page 48  |  Page 49  |  Page 50  |  Page 51  |  Page 52  |  Page 53  |  Page 54  |  Page 55  |  Page 56  |  Page 57  |  Page 58  |  Page 59  |  Page 60  |  Page 61  |  Page 62  |  Page 63  |  Page 64  |  Page 65  |  Page 66  |  Page 67  |  Page 68  |  Page 69  |  Page 70  |  Page 71  |  Page 72  |  Page 73  |  Page 74  |  Page 75  |  Page 76  |  Page 77  |  Page 78  |  Page 79  |  Page 80  |  Page 81  |  Page 82  |  Page 83  |  Page 84  |  Page 85  |  Page 86  |  Page 87  |  Page 88  |  Page 89  |  Page 90  |  Page 91  |  Page 92  |  Page 93  |  Page 94  |  Page 95  |  Page 96  |  Page 97  |  Page 98  |  Page 99  |  Page 100  |  Page 101